Dec 29 2010

Ny förvaltare för AMF Aktiefond Sverige

Dokument

John Hernander blir ny ansvarig fondförvaltare för AMF Aktiefond Sverige. Från och med första januari 2011 blir han ansvarig för både AMF Aktiefond Världen och AMF Aktiefond Sverige.

John Hernander är ansvarig förvaltare för AMF Aktiefond Världen sedan maj i år och får nu utökat ansvar då han även kommer att förvalta AMF Aktiefond Sverige. Han har arbetat på AMF sedan 2007, huvudsakligen som analyschef på AMFs kapitalförvaltning. John Hernander efterträder Mattias Kindstedt som går vidare mot nya utmaningar.

– Vi tycker det är positiv att ha hittat en ersättare internt på AMF. John är mycket kompetent och har gedigen erfarenhet. Dessutom är han redan väl insatt i arbetet med Sverigefonderna då stora delar ingår i AMF Aktiefond Världen, som han redan förvaltar, säger Fredrik Nordström, vd AMF Fonder.

John Hernander har tidigare arbetat som analytiker på Kaupthing (2005-2007) och på Alfred Berg (2000-2005) samt med aktieanalys på Handelsbanken (1996-2000). Han var även verksam inom Handelsbanken 1990-1996.

För ytterligare frågor, kontakta Fredrik Nordström, vd AMF Fonder, 070 – 219 35 20 eller e-post: fredrik.nordstrom@amf.se (fredrik.nordstrom@amf.se)