Maj 20 2011

Björn Lind ny förvaltare till AMF Fonder

Dokument

AMF Fonder har rekryterat Björn Lind som ny ansvarig förvaltare för AMF Fonders Balansfond. Med sin gedigna erfarenhet kommer han tillsammans med övriga förvaltare fortsätta att utveckla AMF Fonders framgångsrika arbete.

Tillsättningen av Björn Lind kommer att stärka AMF Fonder ytterligare i sin position som ett av Sveriges ledande fondbolag. Han kommer att ansvara för förvaltningen av Balansfonden som är en av fondbolagets största fonder med ett värde på över 12 miljarder kronor. Balansfonden består av cirka 60 procent aktier och cirka 40 procent räntebärande papper.

–       Konkurrensen i branschen ökar hela tiden och för att vi ska säkerställa vår position med långsiktigt hög avkastning och marknadens lägsta avgifter arbetar vi ständigt med att vässa oss. Björn Lind har en gedigen erfarenhet och det är kul att han väljer att börja hos oss. Han kommer att komplettera vårt team med duktiga förvaltare och tillsammans får de en viktig roll att ytterligare utveckla fondbolagets framgångsrika arbete, säger Anders Oscarsson, vd AMF Fonder.

Björn Lind kommer senast från Brummer & Partners dotterbolag, Arbor Asset Management, där han har varit partner och vd. Dessförinnan har han arbetat både som förvaltare och analytiker, bland annat på SEB Asset Management, Nordbanken och Carnegie.

Datum för tillträde är ännu inte bestämt.

AMF Fonder bildades 1999 och har sedan dess vuxit till cirka 65 miljarder kronor i förvaltat kapital. AMF Fonder är Sveriges sjätte största fondbolag med 10 breda fonder.

__________________________________________________________________

För frågor, kontakta:

Anders Oscarsson, vd AMF Fonder
Tel: 0734-22 16 15, e-post: anders.oscarsson@amf.se (anders.oscarsson@amf.se)

Emelie Ericson, informationsavdelningen AMF
Tel: 070-208 24 32, e-post: emelie.ericson@amf.se (emelie.ericson@amf.se)
 

AMF Fonder AB är ett helägt dotterbolag till AMF som ägs av Svenskt Näringsliv och LO gemensamt. AMF Fonder agerar som prispressare på den svenska fondmarknaden och är Sveriges sjätte största fondbolag. AMF Fonder AB har 10 breda fonder och ett totalt förvaltat kapital på cirka 65 miljarder kronor.