Apr 04 2017

AMF Fonders vd Gunilla Nyström går i pension

Bilder

Gunilla Nyström

AMF Fonder ABs vd Gunilla Nyström kommer att gå i pension under 2017. Styrelsen för AMF Fonder påbörjar därför rekryteringen av hennes efterträdare. Gunilla Nyström har varit vd i AMF Fonder sedan 2013. 

– Under Gunilla Nyströms ledarskap har AMF Fonder utvecklats mycket positivt. Bolaget har tydligt flyttat fram positionerna inom hållbarhet samt bibehållit fokus på låga avgifter. Jag vill tacka henne för ett fint arbete, och önska henne lycka till i den nya tillvaron, säger Per Bardh, styrelseordförande AMF Fonder.

Rekryteringen av ny vd kommer att vara öppen såväl för interna som externa sökande, och målsättningen är att en ersättare ska vara på plats senast i vinter. Till dess finns Gunilla Nyström kvar som vd.

– Jag har haft fyra mycket bra och givande år som vd på AMF Fonder, och jag är stolt över hur bolaget utvecklats och var vi står idag, nu ser jag fram emot en ny tillvaro med mer tid för familj och andra aktiviteter, säger Gunilla Nyström, vd AMF Fonder.

För frågor kontakta:
Jens Söderblom, presschef AMF, 073-086 98 41, jens.soderblom@amf.se